Cand stii ca e momentul pentru o schimbare de job?

cand stii ca e momentul pentru o schimbare

Ana ne-a impartasit opinia sa:

”Pentru multi,  lumea de azi e lumea cliseelor, a rutinei, a cotidianului anost, care se aseamana de multe ori cu o agenda profesionala incarcata pe care trebuie doar sa bifam…

Si la sfarsit cu ce ramanem? Cu faptul ca ziua s-a terminat si ne putem duce sa ne asezam in confortul casei noastre. Sa ne uitam la serialul preferat sau sa facem teme cu copiii, sau orice altceva ne dorim si mai reusim sa facem in timpul liber.  Apoi, dimineata ne trezim si o luam de la capat…dar cum? Asteptand iar sa se termine ziua, gandindu-ne din ce in ce mai mult la weekend si numarand zilele pana Vineri.

Din ce in ce mai multi oameni, corporatisti, manageri, studenti cu joburi de entry-level, din orice domeniu „office jobs” ajung sa traiasca pentru weekend si sa isi doreasca sa treaca cat mai repede zilele din cursul saptamanii. Asadar, traim pentru weekend. Dar de ce?

Simplu. Pentru ca de cele mai multe ori NU ne place ce facem sau unde ne aflam… Nu ne place unde „suntem nevoiti” sa mergem in fiecare zi, nu ne place zona in care lucram sau drumul pana acolo, nu ne place colegul de langa care face glume proaste, sau colega care se vaita mereu de copiii de acasa, sau seful care ne trimite zeci de mailuri pe zi sau viziunea grupului din care „suntem nevoiti” sa facem parte… Nu ne place…. Mancarea de la restaurantul cu meniul zilei de langa sediu sau faptul ca se lucreaza la o noua cladire de birouri de langa noi…sau ca salariul e prea mic pentru cat ni se cere sa lucram sau ca muncim mai mult si nu se fac promovarile corect…sau…a se completa cu alte zeci de motive. Toate aceste motive mai mici sau mai mari de nemultumire il „camufleaza” pe cel mai important, anume ca nu ne place ce facem. Pare un privilegiu sa faci ce iti place si sa si castigi bani din asta. Cand iti povesteste un fost coleg de facultate ca e incantat de jobul lui, te intrebi cand ai spus ultima data tu acest lucru sau cat de des il auzi de la ceilalti.

Pana cand continuam sa facem ce nu ne place, cautand motive si motive pentru a face o schimbare, dar fara ca aceasta sa vina? Nu facem nicio schimbare, deseori, pentru ca suntem nevoiti sa toleram, pentru ca avem nevoie de acel loc de munca. Am putea gandi, totusi, ca NU  „suntem nevoiti” sa ramanem unde NU ne place, facand ce nu ne place.

Oamenii se ascund de multe ori din comoditate, rutina, zona de confort, teama, in spatele frazelor de genul „sunt nevoit sa suport..unde sa plec.. peste tot e la fel…”.

Si totusi, un alt cliseu, la fel de realist poate lua locul celui ”peste tot e la fel”. Imbodul ”intotdeauna exista loc de mai bine”. De ce sa ramanem in aceeasi rutina? De ce sa renuntam prematur la visele noastre si sa ne lasam coplesiti de stresul de a ne duce zilnic intr-un loc in care nu ne dorim sa fim? Si mai mult, un loc in care petrecem cea mai mare parte din timpul nostru, ne/binecuvantatele 8 ore pe zi + o ora pauza de masa. De ce sa preferam sa ne plangem si sa asteptam weekend-ul in care sa simtim ca traim…in loc sa cautam un loc in care sa ne simtim impliniti zilnic, sau activitatea care sa ne dea energia de care avem nevoie?

Ce putem face?  Sa ne analizam pe noi, pe cei de langa, tavanul companiei, presul de pe jos…si in primul rand sa acceptam ca nu ne mai place acolo sau ca nu ne-a placut niciodata, sau ca gata, vrem altceva. Nu inainte de a afla ce ne dorim cu adevarat si care ne este potentialul.”

Multumim Anei pentru ganduri si sugestii!

Echipa FOXexpert


Doresti sa iti gasim un job mai bun?


Trimite-ne un CV