Companie, recrutez roboti. Cine ne va plati pensiile?

roboti-la-munca

Despre lipsa acuta de forta de munca

Pandemia de Covid-19 nu are doar un impact seismic asupra sănătății publice globale, ci provoacă și haos în economie, întreruperile lanțului de aprovizionare și lipsa forței de muncă fiind o mare problemă pentru întreprinderile din întreaga lume.

Schimbările care au avut loc pe piața muncii devin din ce în ce mai pronunțate, mulți oameni renunțând voluntar la funcții, în timp ce cererea de muncitori crește pe măsură ce economiile se redeschid.

Economiștii spun că schimbările demografice, cum ar fi îmbătrânirea și pensionarea lucrătorilor, sunt un factor din spatele penuriei, precum și a controalelor la frontieră și a limitelor de imigrație, precum și a cererilor pentru salarii mai bune și aranjamente flexibile de lucru.


Doriti sa aflati cum va putem ajuta?


Cereti o oferta

Articol in money.ro:

„In Romania, mediul de afaceri ce se bazeaza pe forta de munca ne/calificata are nevoie de noi solutii, intrucat recrutarea nu mai poate identifica si atrage in numar suficient angajatii cautati de catre companii. La aceasta problema raspunsul pare a fi, pe langa „importul” fortei de munca din alte tari mai putin dezvoltate (exemplu – forta de munca din Asia), investitia in dezvoltarea si achizitionarea de… roboti, care sa presteze munca in locul oamenilor.”…cititi continuarea aici

Vom impozita profiturile obtinute prin „munca” robotilor?

Când companiile înlocuiesc oamenii cu mașini, guvernul își pierde capacitatea de a impozita lucrătorii, ceea ce duce la pierderi de venituri fiscale majore. Impozitarea roboților ca și cum ar fi angajați umani poate fi soluția?

O taxă pe robot este în esență conceptul conform căruia companiile care înlocuiesc angajații cu lucrători automatizați ar trebui să fie obligate să plătească o taxă. Veniturile strânse de o taxă pe roboți pot fi apoi redirecționate către forța de muncă strămutată, de exemplu sub forma unor programe de recalificare sau recalificare.

Care sunt avantajele și dezavantajele unei taxe pe munca robotilor?

Articol in ziare.com:

„Forta de munca din Romania intampina in ultimii ani o serie de probleme legate de numarul de angajati atrasi in companii. Indiferent ca este vorba despre forta de munca necalificata sau calificata, problema numarului de potentiali angajati este una foarte mare.”…cititi continuarea aici.


Doriti sa aflati cum va putem ajuta?


Cereti o oferta