Instrumente tehnologice in recrutare

intrumente tehnologice in recrutare

Recrutarea, respectiv piata fortei de munca sunt in perpetua schimbare, in toate aspectele sale. Unele din aspectele mai putin discutate sunt cele de nivel tehnologic si infrastructural. Profesiile pe care le cauta candidatii, respectiv ofertele de munca din partea angajatorilor devin tot mai detaliate, fapt care presupune ca site-urile ce presteaza servicii in acest domeniu trebuie sa-si ajusteze si ele infrastructura pentru a mentine un nivel adecvat de competenta pe piata de astazi.

O schimbare masiva in acest domeniu au generat-o agreagatoarele de locuri de munca. Acestea se specializeaza pe colectarea informatiei legata de job-uri, compilarea acestora si afișarea ofertelor pe site-urile sale. Agregatoarele insa doar stocheaza informatia despre posturile vacante.  In cazul in care utilizatorul va dori sa aplice la un anumit job, acesta va fi directionat spre sursa originala avizului, pe job board.

„De ce exista agregatoarele?” si „de ce ele continua sa existe?” sunt intrebarile care sunt foarte relevante, luand in considerare activitatea acestora si faptul ca ele nu produc niciun fel de continut, ci doar stocheaza informatia. Activitatea agregatoarelor este directionata spre confortul utilizatorului, oferindu-i majoritatea ofertelor disponibile intr-un oras, judet, tara sau dupa alte criterii teritorial-geografice. Site-urile din acesta nisa care sunt prezente pe teritoriul Romaniei sunt ro.jooble.org si ro.indeed.com.

Pe de alta parte, agentiile de recrutare devin tot mai relevante in conditiile actuale de piata, pentru ca ele detin ofertele care nu sunt disponibile publicului larg; acestea adesea colaborează in exclusivitate cu candidatii de maxima relevanta pentru angajatori, filtrand CV-urile cu exigena pentru a presta servicii de calitate companiilor care sunt in cautarea candidatilor de nisa chiar, in mod meticulos.

Astfel, in dependenta cu domeniul in care activati – daca sunteti angator, respectiv daca sunteti in cautarea unui loc de munca, in postura de candidat,  este de maxima importanta sa decideti la ce sursa de oferte sa apelati. Daca aveti insa nevoie de suport la nivel de resurse umane sau consultanta ce tine de piata muncii/servicii recrutare, este intotdeauna o idee buna sa apelati la agentiile de profil. Acestea intotdeauna va vor putea ajuta cu detalii, informatii si sfaturi utile despre posibilele decizii profesionale pe care urmeaza sa le faceti si ofertele de munca.


Doresti sa iti gasim un job mai bun?


Trimite-ne un CV