Noi avantaje neimpozabile pentru salariati

avantaje neimpozabile

Incepand cu 27 iulie 2017, angajatorii pot acorda noi avantaje neimpozabile pentru salariati, in pachetul salarial, abonamente si servicii la clinici medicale private.

Pentru sumele aferente abonamentelor si serviciilor medicale, nu se retin contributii sociale si impozit pe venit, cu conditia ca totalul sumelor, sa nu depaseasca valoarea de 400 euro/an.

De asemenea, angajatorii pot acorda salariatilor si asigurari medicale incheiate cu asiguratori privati.

Pentru sumele aferente asigurarilor medicale nu se retin contributii sociale si impozit pe venit, cu conditia ca totalul sumelor sa nu depaseasca valoarea de 400 de euro/an.

ATENTIE!!! In situatia in care angajatorul acorda ambele tipuri de avantaje salariatilor sai, respectiv abonamente si servicii medicale la clinici private, cat si asigurari medicale, totalul sumelor aferente celor doua cumulat nu va depasi valoarea de 400 euro/an.

Salariatii pot contracta abonamente si servicii la clinici medicale private sau asigurari medicale, in nume propriu, atat pentru ei cat si pentru membrii familiei aflati in intretinerea lor, cu conditia ca acestia sa nu aiba un venit lunar mai mare de 300 de ron.

Pentru sumele contractate de salariati in nume propriu, salariatii vor beneficia de deducere la calculul impozitului pe venit in limita a 400 euro/an.


Doresti sa iti gasim un job mai bun?


Trimite-ne un CV