Recrutare si selectie personal Asia

Recrutare muncitori Asia: Fox Expert vine cu o solutie perfecta la deficitul de forta de munca – muncitori calificati si necalificati – recrutare si obtinere documente pentru forta de munca Asia.

Punem la dispozitie pentru angajatorii romani servicii de recrutare pentru aducerea cetatenilor straini – in cazul de fata personal calificat si necalificat Asia.

De ce aveti nevoie de un serviciu de recrutare muncitori Asia?

Forta de munca din Asia reprezinta deja o solutie importanta pe tot continentul european la deficitul din ce in ce mai acut de personal in numeroase sectoare de activitate.

Reglementarile nationale si comunitare fac insa dificil pentru o firma obisnuita procesul de recrutare personal din strainatate, motiv pentru care servicile unei agentii specializate se pot dovedi deosebit de utile.

Fox Expert, cu o foarte bogata experienta in recrutarea de forta de munca din strainatate, aduce ceva in plus: va asigura intreg parcursul. Concret, pe langa procesul de recrutare personal Asia, noi ne ocupam pentru dumneavoastra si de obtinerea documentelor si avizelor necesare pentru ca viitorii angajati sa poata avea contract de munca legal si toate drepturile de sedere.

Suntem, astfel, firma de recrutare de care aveti nevoie!

Ce va ofera Fox Expert - agentie recrutare personal din Asia?

Servicii complete de angajare muncitori Asia

Fox Expert Solutions va sta la dispozitie in toate fazele si etapele procesului legate de recrutarea si angajaraea personalului asiatic, indiferent de domeniul de activitate, in coformitate cu reglementarile impuse de catre Statul Roman si cu normele europene.


Doriti sa aflati cum va putem ajuta?


Cereti o oferta

Cele mai importante servicii oferite pe directia plasare forta de munca Asia de catre agentia de personal Fox Expert Solutions sunt:

 • analizam si oferim consultanta pentru determinarea corecta a necesarului (angajati permanenti, munca temporara sau leasing personal, muncitori calificati sau necalificati, cerinte speciale de limba engleza s.a.m.d.);
 • identificam candidatii potriviti;
 • verificam eligibilitatea profesionala, de sanatate si a documentelor,
 • obtinem avizele necesare in tara de provenienta si in Romania;
 • mentimen canale multiple de recrutare pentru a gasi mereu persdonalul calificat pentru cerintele specifice;
 • oferim optional servicii leasing de personal, administrare personal si salarizare,
 • replacement (singura agentie recrutare personal Asia care asigura inlocuire candidati fara alte onorarii de recrutare)

Recruiteri si research-eri dedicati 100% procesului

Persoanele care vor face selectia candidatilor din punct de vedere calitativ si procedural au ani multi de experienta in mediul de afaceri din Romania si activitatea internationala – recrutare si plasare forta de munca.

Pe langa toate elementele mentionate deja, Fox Expert asigura verificarea atenta a statusului de sanatate a candidatilor care urmeaza a fi inserati la locurile de munca, de aceea prin intermediul nostru veti beneficia mereu de personalul potrivit pe termen lung.

Cat dureaza procesul de recrutare personal din Asia?

Recrutarea de personal din Asia dureaza intre 3 si 6 luni, durata ce depinde de obtinerea tuturor avizelor de munca si care poate fi prelungita de eventuale masuri speciale (stari de urgenta, restrictii de deplasare).

Chiar daca poate parea mult, va asiguram ca totul este facut cat de rapid o permit procedurile legale si necesitatea de a furniza un serviciu superior calitativ. Ce obtineti? Obtineti personalul asiatic cel mai bun, prin intermediul celui mai bun serviciu, fara timp irosit de catre managerii dvs intr-o activitate fara finalitate!

Etape proces recrutare Asia

Daca planuiesti sa recrutezi muncitori din strainatate, trebuie sa stii ca procesul nu este deloc unul simplu. Pentru a te asigura ca vei avea cel mai bun personal calificat, sau cei mai seriosi oameni daca recrutezi muncitori necalificati, iata ce oferim noi, in calitate de agentie recrutare Asia specializata:

 • Analiza si evaluarea nevoii clientului pentru posturile necesare acestuia
 • Activitati de selectie a personalului potrivit, conform solicitarii clientului nostru
 • Initierea procedurii de obtinere a documentelor pentru personalul ce va lucra in Romania

Si mai asiguram ceva: Fox Expert nu este exclusiv o firma recrutare personal asia, si nici macar o agentie de recrutare forta de munca din strainatate – serviciile noastre acopera intreaga gama de nevoi legate de nevoia si de gestiunea resurselor umane. Cu alte cuvinte, orice nevoi ai avea in timpul unui proces de recrutare de forta de munca din Asia, dar si dupa aceasta, sau in orice alte aspecte complementare – ai un sprijin de nadejde in noi.

Conditii minime pentru firmele care doresc sa angajeze forta de munca din Asia

Firma care solicita recrutare de personal extra-comunitar – nu doar din Asia, trebuie sa respecte urmatoarele cerinte:

 • Isi desfasoara efectiv activitatea in domeniul pentru care solicita angajarea in munca a strainilor
 • Nu a fost sanctionata pentru munca ilegala in ultimele 6 luni
 • Nu are datorii la bugetul de stat pe ultimul trimestru anterior depunerii cererii
 • Nu are cazier fiscal

Doriti sa aflati cum va putem ajuta?


Cereti o oferta

Întrebari frecvente legate de angajarea forței de muncă din Asia

In Romania, intreprinderile pot angaja cu o relativa usurinta lucratori din Asia, daca apeleaza la o agentie specializata si de calitate. Daca sunteti angajator, stiti cum este sa aveti nevoie de lucratori buni. Dar ce se intampla daca aveti o afacere intr-o tara din Uniunea Europeana si nu sunteti sigur unde sa gasiti angajatii potriviti?

Daca doriti sa angajati imigranti din Asia, trebuie sa stiti ca sistemul de imigratie al Uniunii Europene este conceput pentru a incuraja in principal lucratorii cu inalta calificare si persoanele cu legaturi de familie care se afla deja in Europa. Acest lucru inseamna ca muncitorilor slab calificati le este ceva mai greu sa obtina un loc de munca in UE decat muncitorilor cu inalta calificare. Daca angajati lucratori necalificati din Asia, va trebui sa va incadrati in cadrul legal al Romaniei in materie de imigratie.

Forta de munca asiatica poate fi mai ieftina decat cea europeana. Acesta este un avantaj semnificativ pentru multe afaceri, deoarece angajarea de lucratori asiatici inseamna ca puteti economisi bani pe salarii. Costul vietii in Romania este ridicat fata de multe dintre tarile Asiei, iar acest lucru inseamna ca angajatii locali se vor astepta la mai multi bani decat cei care provin din acele tari.

In plus, nu este un secret ca, atunci cand vine vorba de productivitate, Asia este cu mult inaintea Europei. Acest lucru a determinat deja multe companii pentru a ocupa posturi cu acest tip de angajati. Imigrantii care intra in Europa sunt adesea lucratori cu inalta calificare si educatie, care pot oferi servicii valoroase intreprinderilor care au nevoie de expertiza lor.

Daca sunteti un om de afaceri, este posibil ca la un moment dat sa trebuiasca sa aduceti lucratori din Asia. Acest lucru are multe beneficii – idei noi, perspective noi, noi moduri de gandire, dar exista si cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont.

Primul lucru de care trebuie sa fiti constienti este legislatia muncii. Va trebui sa va asigurati ca stiti si intelegeti aceste legi inainte de a aduce lucratori in tara. Normele si reglementarile privind angajarea lucratorilor straini pot varia foarte mult de la o tara „sursa” la alta, asa ca este important sa va documentati inainte de a lua orice decizie.

Al doilea lucru este legat de acte. Lucratorii dvs. vor avea nevoie de vize si multe alte documente, iar acestea pot avea cerinte diferite in functie de situatia dvs. specifica. Timpul necesar pentru obtinerea unei documente poate fi semnificativ, asa ca asigurati-va ca sunteti pregatit pentru acest lucru si luati in considerare acest aspect atunci cand va planificati un asemenea demers.

Al treilea lucru este formarea si cerintele lingvistice pentru cei care vin de pe piata fortei de munca din Asia. O modalitate buna de a va asigura ca acestia au urmat deja un curs de certificare in limba engleza sau intr-o alta limba relevanta pentru postul de munca. Acest lucru le va permite accesul la forta de munca fara a fi nevoiti sa invete o limba complet noua!

Daca sunteti proprietar de o afacere in Romania, este posibil sa va fi gandit sa angajati lucratori din Asia si sa ii aduceti aici. Poate chiar ati mers mai departe si ati demarat unele demersuri in acest sens.

Cu toate acestea, ceea ce poate ca nu ati facut inca este sa va documentati cu privire la costurile aducerii acelui lucrator asiatic in Romania, la impactul asupra bugetului dvs. si la alti factori care ar putea face ca o astfel de decizie sa fie decisiva pentru compania dvs. Vom acoperi aici, pe scurt, ce tipuri de cheltuieli va puteti astepta sa suportati atunci cand decideti sa aduceti un lucrator din Asia in Uniunea Europeana.

Costurile legate de viza si documente legale

Primul lucru pe care va trebui sa il stabiliti este daca lucratorul dvs. are nevoie de viza. UE are acorduri cu multe tari asiatice care permit persoanelor din aceste tari sa intre in UE fara viza pentru vizite pe termen scurt. Daca lucratorul dvs. nu are nevoie de viza, atunci este foarte bine! Deja economisiti bani. Cu toate acestea, daca lucratorul dvs. are nevoie de viza, va trebui sa luati in considerare costul obtinerii acesteia, precum si orice alte taxe de procesare asociate.

Cheltuieli de calatorie

Pe langa plata vizei in sine (daca este cazul), trebuie sa platiti si transportul si cazarea – sau orice alte cheltuieli legate de calatorie – pentru angajatul dvs. pe perioada cat se afla in Romania.

Salariul mediu pentru toti lucratorii asiatici din Uniunea Europeana este cu 37% mai mic decat salariul mediu al angajatilor din Uniunea Europeana. Aceasta disparitate in veniturile angajatilor reflecta in mare masura tipurile de locuri de munca disponibile pentru recrutare personal asiatic in Europa, dar si asteptarile specifice ale acestora.

Exista multe tipuri diferite de locuri de munca disponibile in Europa, ceea ce face dificila determinarea salariului pentru fiecare dintre acestea. Un alt lucru care afecteaza salariile lucratorilor asiatici din Uniunea Europeana este locul in care acestia locuiesc.

In primul rand, ar trebui sa luati in considerare posibilitatea de a angaja pe cineva prin intermediul unei agentii de recrutare sau al unei agentii de ocupare a fortei de munca cu specializare pe Bangladesh. Aceste agentii sunt pregatite in a ajuta companiile sa gaseasca lucratori care au abilitatile si experienta potrivite pentru posturile lor vacante.

Muncitorii din Bangladesh pot aduce o valoare adaugata mare oricarei intreprinderi. Lucratorii din Bangladesh, care sunt in mare parte bilingvi si foarte calificati atat in domeniul servicilor, cat si in cel tehnic, reprezinta o forta de munca foarte calificata, cu indici profesionali mari, un nivel ridicat de disciplina a muncii, care pot fi un bun valoros pentru orice companie care doreste sa ocupe posturi in Uniunea Europeana.

Exista intr-adevar agentii de recrutare specializate pe gasirea candidatului potrivit si aducerea de personal din Sri Lanka, in general dintre cele cu accent in recrutare si plasare forta din Asia – Fox Expert numarandu-se cu siguranta printre cele mai bune si mai serioase.

Poate fi posibil sa gasiti lucratori sri lankezi pentru angajare in Romania, dar nu este usor. Daca doriti sa va ocupati locurile disponibile pentru munci agricole sau alte munci necalificate, este posibil sa gasiti relativ usor agentii de munca adecvate care angajeaza persoane cu calificari limitate.

Aceste agentii se concentreaza pe oferirea unei atentii personalizate si atente atat companiilor, cat si persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca. Acestea pot include consultanta in afaceri, asistenta tehnica sau chiar si simple oportunitati de relationare.

Muncitorii din Sri Lanka sunt recunoscuti a fi printre cei mai seriosi – dar modesti dintre cei care ajung pe teritoriul Romaniei. De aceea, Fox Expert Solutions a dezvoltat un serviciu special de selectie si recrutare muncitori Sri Lanka – serviciu de mare succes pentru o arie foarte vasta din cerintele angajatorilor.