Noi facilitati acordate prin Legea Somajului (partea a III a) – Stimulente acordate angajatorilor

Stimulente acordate angajatorilor
sursa foto: sxc.hu

In articolul de astazi vom finaliza prezentarea de stimulente acordate angajatorilor pentru angajarea somerilor (sectiunile precedente, cu facilitatile acordate somerilor le regasiti aici – https://solutiiresurseumane.ro/facilitati-acordate-somerilor-si-angajatorilor/ si aici – https://solutiiresurseumane.ro/prima-de-instalare-facilitate-acordate-somerilor/) .

Iata pentru ce categorii de someri  beneficiaza angajatorii de modificarile Legii Somajului (76/2002 si actualizata cu modificarile si completarile ulterioare):

Pentru angajare absolventi ai unor institutii de invatamant pe durata nedeterminata, angajatorii primesc lunar pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent o suma in cuantum de 900 de lei. Pentru a beneficia de suma este necesar ca absolventii respectivi sa nu fi avut raporturi de munca cu angajatorul in ultimii 2 ani.

Pentru angajare absolventi ai unor institutii de invatamant din randul persoanelor cu handicap,  pe durata nedeterminata, angajatorii primesc lunar pe o perioada de 18 luni, pentru fiecare absolvent de o suma in cuantum de 900 de lei. Pentru a beneficia de suma este necesar ca absolventii respectivi sa nu fi avut raporturi de munca cu angajatorul in ultimii 2 ani.

Pentru angajare someri in varsta de peste 45 de ani angajatorii primesc lunar pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoana o suma in cuantum de 900 de lei, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 18 luni. Pentru a beneficia de suma este necesar ca somerii respectivi sa nu fi avut raporturi de munca cu angajatorul in ultimii 2 ani.

Pentru angajare parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale angajatorii primesc lunar pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoana o suma in cuantum de 900 de lei, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 18 luni. Pentru a beneficia de suma este necesar ca somerii respectivi sa nu fi avut raporturi de munca cu angajatorul in ultimii 2 ani.

Pentru angajare tineri NEETtanar cu varsta cuprinsa între 16 si 24 de ani care nu are loc de munca, nu urmeaza o forma de invaţamant si nu participa la activitati de formare profesionala- angajatorii primesc lunar pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoana o suma in cuantum de 900 de lei, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 18 luni. Pentru a beneficia de suma este necesar ca somerii respectivi sa nu fi avut raporturi de munca cu angajatorul in ultimii 2 ani.

Pentru angajare someri aflati aproape de data pensionarii cu maxim 5 ani angajatorii primesc lunar pe perioada angajării, pana la data indeplinirii conditiilor de pensionare, pentru fiecare persoana o suma in cuantum de 900 de lei. Pentru a beneficia de suma este necesar ca somerii respectivi sa nu fi avut raporturi de munca cu angajatorul in ultimii 2 ani.

Pentru accesarea acestor stimulente acordate angajatorilor prezentate si/sau intocmirea documentatiei, compania noastra ofera suport de specialitate angajatorilor care intentioneaza sa le acceseze.

 

Janina Popescu

Payroll Manager